Αυτά τα pancakes θα γίνουν τα αγαπημένα της οικογένειάς και της παρέας στο brunch του Σαββατοκύριακου.
Δες πώς μπορείς να τα φτιάξεις:
Συστατικά (για 4 μερίδες)
1 φλιτζάνι μαλακό τόφου
1 φλιτζάνι γάλα βρώμης με σοκολάτα
3 ώριμες μπανάνες
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1¼ φλιτζάνια αλεύρι χωρίς γλουτένη
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¾ φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα
Ελαιόλαδο
Σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα
Ζάχαρη ζαχαροπλαστικής, για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Συνδύασε το τόφου, το γάλα βρώμης σοκολάτας, τη 1½ μπανάνα, την καστανή ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπλέντερ και επεξεργάσου μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδύασε τα ξηρά συστατικά (αλεύρι, μαγειρική σόδα, baking powder και αλάτι). Ρίξε το μίγμα tofu και μπανάνας στα ξηρά συστατικά και ανακάτεψε για να κάνεις ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια πρόσθεσε την κινόα.
Τοποθέτησε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε 2 κουταλιές λάδι ή vegan βούτυρο και ζέστανε μέχρι να λιώσει. Ρίξε ζύμη για να σχηματιστούν τα pancakes και μαγείρεψε μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια τους, περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια αναποδογύρισε τα και ψήσε από την άλλη πλευρά μέχρι να ψηθούν, περίπου 2 λεπτά ακόμη. Μετάφερε τα σε ένα μεγάλο πιάτο ή πιατέλα και τις κράτησε τα σκεπασμένα ή βάλε τα στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Μόλις εξαντληθεί όλο το μείγμα, κόψε τις υπόλοιπες 1½ μπανάνες. Πρόσθεσε λίγο λάδι στο ίδιο τηγάνι και σόταρε τις φέτες μπανάνας σε μέτρια φωτιά για 1 έως 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.