Οι ερευνητές παρακολούθησαν 23.000 ανθρώπους στην Ιταλία για οκτώ χρόνια και διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν καυτερές πιπεριές τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα είχαν 40% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή και περισσότερο από 50% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό επεισόδιο.
«Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι η προστασία από τον κίνδυνο θνησιμότητας ήταν ανεξάρτητη από τον τύπο δίαιτας που ακολούθησαν οι άνθρωποι» δήλωσε στο CNN η Marialaura Bonaccio, επιδημιολόγος στο Μεσογειακό Νευρολογικό Ινστιτούτο.
«Με άλλα λόγια, κάποιος μπορεί να ακολουθήσει την υγιεινή μεσογειακή διατροφή, κάποιος άλλος μπορεί να φάει λιγότερο υγιεινά, αλλά για όλα αυτά η καυτερή πιπεριά έχει προστατευτικό αποτέλεσμα», σημείωσε.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας.