Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Έτσι θα το φτιάξεις στο σπίτι σου εύκολα και... νόστιμα

21.04.2019
Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Έτσι θα το φτιάξεις στο σπίτι σου εύκολα και... νόστιμα
Ένα από τα πιο αγαπημένα σνακς όλων των εποχών μπορεί να γίνει, πολύ απλά, η σπεσιαλιτέ σου!

Εύκολα, αφράτα, γρήγορα και με ελάχιστες θερμίδες σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης! Δες την υπέροχη συνταγή για το αγαπημένο σνακ, όπως μας τη δίνει ο γνωστός σεφ Τάσος Αντωνίου μέσα από το site mamapeinao.gr

Και για να μιλήσουμε λίγο για αριθμούς σημειώνουμε τα εξής:

Χρειάζεσαι 20 λεπτά προτετοιμασίας και 10 λεπτά ψησιματος. Δηλαδή σε μισή ωρίτσα είσαι έτοιμη! Η συγκεκριμένη δόση "βγάζει" περί τα 12 κουλουράκια και μετράς 120 θερμίδες στο καθένα!!! Καλή επιτυχία.

Διάβασε επίσης: Φέτος φτιάξε τσουρέκι μόνη σου: Ιδού η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. αλάτι
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 500 γρ. νερό χλιαρό
  • 300 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε 500 γρ. χλιαρό νερό, την μαγιά και το αλάτι και αναμειγνύουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη μας στην αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας μας και την ζυμώνουμε για περίπου 15 λεπτά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 18 ίσα κομμάτια που τα ανοίγουμε σε λεπτά μπαστουνάκια και στη συνέχεια δίνουμε σε κάθε μπαστουνάκι το στρογγυλό σχήμα του κουλουριού.
  • Τα βουτάμε σε μπολ με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια τα βουτάμε σε μπολ με σουσάμι.
  • Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για περίπου 20 λεπτά.
  • Ψήνουμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 10 με 15 λεπτά.