Εύκολα, αφράτα, γρήγορα και με ελάχιστες θερμίδες σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης! Δες την υπέροχη συνταγή για το αγαπημένο σνακ, όπως μας τη δίνει ο γνωστός σεφ Τάσος Αντωνίου μέσα από το site mamapeinao.gr
Και για να μιλήσουμε λίγο για αριθμούς σημειώνουμε τα εξής:
Χρειάζεσαι 20 λεπτά προτετοιμασίας και 10 λεπτά ψησιματος. Δηλαδή σε μισή ωρίτσα είσαι έτοιμη! Η συγκεκριμένη δόση "βγάζει" περί τα 12 κουλουράκια και μετράς 120 θερμίδες στο καθένα!!! Καλή επιτυχία.
Διάβασε επίσης: Φέτος φτιάξε τσουρέκι μόνη σου: Ιδού η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. αλάτι
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 500 γρ. νερό χλιαρό
- 300 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε 500 γρ. χλιαρό νερό, την μαγιά και το αλάτι και αναμειγνύουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη μας στην αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας μας και την ζυμώνουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 18 ίσα κομμάτια που τα ανοίγουμε σε λεπτά μπαστουνάκια και στη συνέχεια δίνουμε σε κάθε μπαστουνάκι το στρογγυλό σχήμα του κουλουριού.
- Τα βουτάμε σε μπολ με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια τα βουτάμε σε μπολ με σουσάμι.
- Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για περίπου 20 λεπτά.
- Ψήνουμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 10 με 15 λεπτά.