Υλικά
3 φλ. τσαγιού φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 ¾ φλ. ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι
1 κ. γ. σόδα κοφτό
1 κ. γ. μπέικιν κοφτό
10 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
2 φλυτζανάκια τσαγιού παγωμένο νερό (από το ψυγείο)
Εκτέλεση: Ταραμοσαλάτα έχεις φτιάξει ποτέ; Φέτος ας είναι η χρονιά σου με αυτή την πανεύκολη συνταγή
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη φαρίνα, τη ζάχαρη και το κακάο και τ’ ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα.
- Κάνουμε τρεις τρύπες με το δάκτυλο.
- Στη μια ρίχνουμε το ξίδι -μην αναρωτιέσαι, θα κάνει τη ζύμη πιο αφράτη.
- Στη δεύτερη τη σόδα και το μπέικιν και στην τρίτη το σπορέλαιο.
- Και από πάνω, χωρίς να ανακατέψουμε τα προηγούμενα, ρίχνουμε το παγωμένο νερό.
- Κατόπιν ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί ν.30 λαδωμένο με σπορέλαιο και αλευρωμένο.
- Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C και ψήνουμε για τρία τέταρτα περίπου
Καλή επιτυχία. Και για να είσαι σίγουρη ότι θα το ξεφορμάρεις χωρίς να διαλυθεί, κάνε κλικ ΕΔΩ