Δροσερή, απολαυστική και με σαφώς λιγότερες θερμίδες από τις αντίστοιχες του εμπορίου, η γρανίτα αυτή δε αφήνει κανέναν ασυγκίνητο!
Άσε κάτω τους επεξεργασμένους χυμούς, λοιπόν, μπες στην κουζίνα και φτιάξε το πιο καλοκαιρινό παγωμένο ρόφημα που θα δώσει άλλη γεύση στην ημέρα σου.
Εύκολη και… πεντανόστιμη, αποκλείεται να καταφέρεις να μην την εντάξεις στην καθημερινότητά σου.
Έτοιμη;
Τι θα χρειαστείς
- 300 gr καθαρισμένο, ζουμερό καρπούζι
- Χυμός και ξύσμα από μισό λεμόνι
- 3 κ.σ μέλι θυμαρίσιο
- 100 ml αφρώδες λευκό κρασί
- 10 παγάκια
Πώς να το ετοιμάσεις
Ρίχνεις όλα σου τα υλικά το blender και χτυπάς μέχρι το μείγμα σου να ομογενοποιηθεί.
Τοποθετείς σε ένα γυάλινο ποτήρι και πριν την κατανάλωση φροντίζεις η γρανίτα σου να έχει μείνει για τουλάχιστον 1,5 ώρα στην κατάψυξη.
Σερβίρεις με μία μικρή φέτα καρπούζι.
Διάβασε επίσης: Το πιο light παγωτό! Απόλαυσε το με 100 θερμίδες τη μερίδα
Tip: Αξίζει να ετοιμάσεις περισσότερες από μία γρανίτες για εσένα και τους φίλους ή τα παιδιά σου (αντικαθιστώντας το κρασί με χυμό καρπουζιού), γι’ αυτό αύξησε τα υλικά ανάλογα με τον αριθμό κομματιών που θα χρειαστείς.