Δροσερό, χωρίς να σε λιγώνει και χαμηλής θερμιδικής αξίας σε σχέση με το παγωτό ή τη σοκολάτα, έρχεται να αποδείξει ότι η ωραία γεύση δεν πάει πάντα μαζί με τις υπερβολικά πολλές θερμίδες.
Ανήκει στην κατηγορία των καλοκαιρινών γλυκών ψυγείου το οποίο μπορεί να σερβιριστεί τόσο μετά το μεσημεριανό μας γεύμα ως επιδόρπιο όσο και ως απογευματινή λιχουδιά μαζί με τον καφέ μας.
Φτιάχνεται με αγνά υλικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας, ενώ το γεγονός πως είναι έτοιμο μέσα σε μόλις 5 λεπτά το καθιστά ιδανική επιλογή για όσες δεν έχουμε τον χρόνο με τα μέρος.
Αυτό το γλυκό θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!
Τι θα χρειαστείς
- 500 gr γιαούρτι πλήρες
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ (ακόμα και digestive)
- 200 gr τυρί κρέμα
- 1/2 του κουτιού ζαχαρούχο γάλα
- Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
- Bonus: 3 – 4 ποτηράκια χαμηλά για σερβίρισμα
Πώς να το ετοιμάσεις
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και στρώνουμε από μία μεγάλη κουταλιά της σούπας στον πάτο του κάθε μας ποτηριού.
Κρατάμε το υπόλοιπο μπισκότο στην άκρη.
Σε ένα μπωλάκι ρίχνουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μια στρώση στο κάθε ποτηράκι και από πάνω βάζουμε το μπισκότο που αφήσαμε στην άκρη. Συνεχίζουμε με την υπολειπόμενη κρέμα.
Πασπαλίζουμε με λίγη καρύδα, κακάο ή και φρέσκα φρούτα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το καταναλώσουμε.
Το γλυκό μας είναι πανέτοιμο!