Αρωματικό πιλάφι με γλυκοπατάτα

25.05.2017

Υλικά:

1½ φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκο ή αναποφλοίωτο

2 γλυκοπατάτες μέτριες κομμένες σε κύβους

4 κουτ. σούπας λάδι

6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ολόκληρα

4 σκελίδες σκόρδο σπασμένες

2 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο

2 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη

1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμά σε σκόνη

1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα

1/4 φλιτζανιού κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι φιστίκια αράπικα καθαρισμένα, χοντροκομμένα

αλάτι

Eκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Πλένουμε καλά το ρύζι σε λεπτό σουρωτήρι και κάτω από τρεχούμενο νερό έτσι ώστε να φύγει το περισσότερο άμυλο. Στραγγίζουμε και τοποθετούμε σε γάστρα με τις γλυκοπατάτες, το λάδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι, τον κουρκουμά, τα μπιζέλια, τον κόλιαντρο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τριάμισι φλιτζάνια νερό. Κλείνουμε τη γάστρα και μαγειρεύουμε στους 190°C, για 3035 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να σχηματιστούν «τρύπες» στην επιφάνεια του ρυζιού.