Υλικά:
• 10 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
• 5 φλιτζάνια φλούδες από κόκκινα κρεμμύδια
• 1 κουτ. σούπας λάδι
• 1 κουτ. σούπας καφέ ελληνικό σε σκόνη
• 1/2 κουτ. σούπας πιπέρι
• 1/2 κουτ. σούπας αλάτι
Για το στόλισμα
• διάφορα φυλλαράκια (μαντζουράνας, μαϊντανού ή λουλουδιού)
• κομμάτια από νάιλον καλσόν
Eκτέλεση:
Βγάζουμε τα αβγά από την προηγούμενη μέρα από το ψυγείο και τα πλένουμε με τρεχούμενο νερό. Τοποθετούμε τα αβγά μέσα σε μεγάλη κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με άφθονο νερό. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις φλούδες των κρεμμυδιών, το ελαιόλαδο, τον ελληνικό καφέ, το αλάτι και το πιπέρι. Αν θέλουμε τα αβγά διακοσμημένα, βάζουμε από πριν ένα φυλλαράκι της αρεσκείας μας πάνω στο κέλυφος κάθε αβγού και το στερεώνουμε τυλίγοντάς το με ένα κομμάτι καλσόν δεμένο σφιχτά στις άκρες. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε τα αβγά να σιγοβράσουν, έτσι όπως είναι τυλιγμένα, για 8 ώρες. Μόλις κρυώσουν τα αβγά, απομακρύνουμε τα κομμάτια του καλσόν και τα φυλλαράκια.