Κριθαράκι με καλαμαράκια

20.03.2017

Υλικά:

½ κιλό καλαμαράκια μικρά ολόκληρα, καθαρισμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 ντομάτες τριμμένες

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

350 γρ. κριθαράκι

1 ποτήρι κρασί λευκό

½ κουτ. γλυκού ζάχαρη

5-4 κουτ. σούπας δυόσμο ή βασιλικό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε τα καλαμαράκια με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το γυρνάμε 2-3 φορές. Αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε την ντομάτα, τα αρωματικά και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.

Οταν αρχίσει ο βρασμός, μεταφέρουμε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κριθαράκι.