Κασερόπιτα με σιμιγδάλι

20.02.2017

Υλικά:

• 2 φύλλα σφολιάτας ή ζύμης κουρού

Για τη γέμιση

• 1 λίτρο γάλα φρέσκο

• 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

• 1 κουτ. σούπας βούτυρο

• 300 γρ. κασέρι Μυτιλήνης

• 2 αβγά

• μοσχοκάρυδο • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το άλειμμα των φύλλων

• 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

• 1 κρόκο αβγού χτυπημένο

• σουσάμι για πασπάλισμα

Eκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε μέτρια κατσαρόλα το γάλα σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το κασέρι, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία και ομογενής η κρέμα. Τη σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη, για να μη σχηματιστεί πέτσα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί. Στρώνουμε μέσα το ένα φύλλο σφολιάτας ανασηκώνοντάς το και στα τοιχώματα του σκεύους. Αδειάζουμε την κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζουμε τις άκρες των δυο φύλλων για να κλείσουν μέσα τη γέμιση.

Χαράζουμε την πίτα σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια, χωρίς να φτάσει το μαχαίρι μας μέχρι κάτω. Χτυπάμε σε μπολ τον κρόκο αβγού με το ελαιόλαδο και 1 κουταλιά νερό και αλείφουμε με πινέλο την επιφάνεια της πίτας. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε για 40 λεπτά.