Πικάντικο κοτόπουλο με εστραγκόν και γιαούρτι

10.03.2017

Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλου

Για τη μαρινάδα

1/2 φλιτζάνι γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας εστραγκόν φρέσκο

1/4 φλιτζάνι χαρίσσα

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας ξίδι

1 κουταλιές της σούπας κύμινο

2 κουταλιές του γλυκού αλάτι

Για το σερβίρισμα

1/4 φλιτζανιού χαρίσσα

εστραγκόν και πιτούλες

Eκτέλεση:

Χτυπάμε μαζί στο μπλέντερ το γιαούρτι με το σκόρδο, τη χαρίσσα, το εστραγκόν, το ξίδι, το κύμινο και το αλάτι. Επειτα ανοίγουμε κάθε στήθος κοτόπουλου στα δύο και τα αλείφουμε καλά εσωτερικά με τη μαρινάδα ώστε να απλωθεί παντού.Στη συνέχεια σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2μ3 ώρες. Ψήνουμε τα στήθη κοτόπουλου στα κάρβουνα ή στο γκριλ για 7 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε το πιάτο μας με χαρίσσα, εστραγκόν και πιτούλες ψημένες.