Υλικά
• 250 γρ. βούτυρο
• 450 γρ. έτοιμο πατέ κάστανου
• 450 γρ. κρέμα κάστανου (σαν μαρμελάδα)
• 200 γρ. μαρόν γλασέ, θρυμματισμένα
• 1 φλιτζάνι ρούμι μαύρο
• 450 γρ. κουβερτούρα
• 200 γρ. σκόνη κακάο, καλής ποιότητας, για την επικάλυψη
Eκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά. Το αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το πατέ και την κρέμα κάστανου. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν και να έχουμε ένα ομογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μαρόν γλασέ και το ρούμι κι ανακατεύουμε καλά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, την προσθέτουμε στο μείγμα του κάστανου και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά. Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε με το μείγμα μικρά μπαλάκια. Κυλάμε τα σοκολατάκια μέσα σε ένα πιάτο με το κακάο ώσπου να καλυφθούν καλά.Τα σερβίρουμε αμέσως ή τα διατηρούμε σε ξηρό μέρος.
Tip
Οταν ξεφορμάρουμε τα σοκολατάκια, φοράμε γάντι μίας χρήσης ώστε να μην τους αφήσουμε αποτυπώματα και χαλάσουμε την εμφάνισή τους.