Κανελόνια με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί

24.01.2017

Υλικά:

Κανελόνια (γύρω στα 300 γρ.)

2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα

300 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα στα 4

300 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο σε φέτες

300 γρ. μανιτάρια πλευρότους σε φέτες

50 γρ. πορτσίνι αποξηραμένα, μουλιασμένα σε 100 ml μπράντι

150 γρ. τυρί κατσικίσιο θρυμματισμένο

150 γρ. συριανό τριμ. τυρί Σαν Μιχάλη

1/2 λίτρο γάλα φρέσκο

2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κότας

3 κουτ. σούπας βούτυρο

2 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο

1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοκοπανισμένο

Eκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 34 λεπτά. Προσθέτουμε τα πορτσίνι με το μπράντι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι, το κατσικίσιο τυρί και το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και το γεμίζουμε με τα κανελόνια στα οποία έχουμε βάλει το μείγμα μανιταριών. Ανακατεύουμε το γάλα με τον ζωμό, τη φρυγανιά, το Σαν Μιχάλη και περιχύνουμε τα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.