ΥΛΙΚΑ
• 250 γρ. γαλοπούλα
• 200 γρ. γλυκοπατάτα
• 1 πράσο
• 1 κρεμμύδι
• 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
• 1 κουτ. γλυκού κύμινο
• 1 κουτ. σούπας βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε πράσο, κρεμμύδι, γλυκοπατάτα, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τη γαλοπούλα και σοτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε μπλέντερ και κάνουμε πουρέ. Αφαιρούμε από το τηγάνι τη γαλοπούλα και δένουμε τη σάλτσα με βούτυρο. Στήνουμε πιάτο.