Υλικά:
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
3 φλιτζάνια ζάχαρη καστανή
5 σαγκουίνια (τον χυμό τους, το ξύσμα των 2 και τη φλούδα του ενός)
10 γαρίφαλα
1 ξυλαράκι κανέλας
Για το γαρνίρισμα
1 σαγκουίνι κομμένο σε λεπτές φέτες
κανέλα τριμμένη
1/2 κουτ. γλυκού πορτοκαλοπίπερο
Eκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τα γαρίφαλα και το ξυλαράκι κανέλας. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό από τα σαγκουίνια, το ξύσμα και τη φλούδα, καθώς και 2 φλιτζάνια νερό. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα και το ξυλαράκι κανέλας, και τα κρατάμε στην άκρη για το γαρνίρισμα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας και από πάνω με καθαρή πετσέτα για 5 λεπτά έτσι ώστε να απορροφηθούν οι υδρατμοί.
Τοποθετούμε τον χαλβά σε μακρόστενη φόρμα του κέικ και τον αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και γαρνίρουμε με το ξυλαράκι κανέλας και τη φλούδα καθώς και με τις φέτες από το σανγκουίνι πασπαλισμένες με πορτοκαλοπίπερο. Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σαγκουίνι με πορτοκάλι ή μανταρίνι.