Υλικά
• 5 μελιτζάνες φλάσκες, ξεφλουδισμένες
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα σε καρέ
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 4 κουτ. σούπας σκόνη κάρι
• 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
• 1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιαντρου, κοπανισμένους
• 5 σποράκια κάρδαμο κοπανισμένα
• 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
• 2 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε κύβους
• 1 φλιτζάνι γιαούρτι
• 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
Ανακατεύουμε το κάρι, το τζίντζερ, το κάρδαμο, το κόλιαντρο, το σκόρδο και τις ντομάτες. Ζεσταίνουμε σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Μόλις ροδίσουν τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το κύμινο. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το μείγμα του κάρι, ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες, την πάπρικα και λίγο αλάτι, ανακατεύουμε, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά συνεχίζοντας για 5 λεπτά ακόμα το μαγείρεμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνοδεύουμε με ρύζι στον ατμό.
Συνταγές από το Cook Book