Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείστε κάθε φορά που θέλετε να μαγειρέψετε ρεβίθια. Μάθε το μυστικό!
* Για να αποφλοιώσετε τα ρεβίθια, κάτι που τα καθιστά πιο βραστερά αλλά και πιο εύπεπτα, πρώτα τα μουλιάζετε για αρκετές ώρες.
* Στη συνέχεια τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε πετσέτα μαζί με μια κουταλιά αλάτι χοντρό.
* Κατόπιν κλείνετε την πετσέτα σφιχτά και την τρίβετε δυνατά με γρήγορες κυκλικές κινήσεις πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
* Μετά το ξεφλούδισμα, ρίχνετε τα ρεβίθια σε τρυπητό σουρωτήρι και τα ξεπλένετε καλά.
Τόσο γρήγορα, τόσο εύκολα!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 150
Update: Οκτώβριος 2016