Πραγματικά αναρωτιέμαι ποιός ο λόγος ένα μενού να είναι γραμμένο με ορολογία που μόνο ένας σεφ ή έστω κριτικός γεύσεων μπορεί να αντιληφθεί. Και πες εγώ γνωρίζω τι εστί σαλάτα koi, σαλάτα wakame, nigire ή έστω καρπάτσιο καλαμάρι. Είναι αναγκασμένος ο μέσος θαμώνας ενός εστιατορίου να γνωρίζει ορολογία κουζίνας ή ακόμη χειρότερα να δέχεται την απάντηση του "παντογνώστη" σρβιτόρου που τον κοιτά με υποτιμητικό βλέμα στις διευκρινιστικές ερωτήσεις; Από την άλλη μπαίνω και στη θέση αυτού του δύσμοιρου υπαλλήλου που είναι αναγκασμένος να εξηγεί κι όλα αυτά γιατί; Για να φανεί το μενού πιο elegant και ολίγον τι ψαγμένο.
Σε αυτό είμαι απόλυτη:
Το ψαγμένο μενού φάινεται από το πιάτο, όπως και το elegant ή το ποιοτικό κι αυτό είναι το στοίχημα που κάθε επιχειρηματίας πρέπει να κερδίσει.
Αφορμή για το εν λόγω σχόλιο υπήρξε ο κατάλογος γνωστού bar restaurant και η στιχομυθία ενός δύσμοιρου πελάτη που απλά προσπαθούσε να καταλάβει το μενού για να παραγγείλει. Για να μη βρεθείς κι εσύ στη δυσάρεστη θέση να μη ξέρεις τι τρως ρίξε μια ματιά στο λεξικό κουζίνας μας.
Παρακάτω σου θυμίζουμε τα βασικά: