Ποιο μυρωδικό πάει με τι!

26.05.2016
Όλα τα μυρωδικά, βότανα και μπαχαρικά, προσθέτουν ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά. Ποια, όμως, ταιριάζουν περισσότερο με τι;

Αρνάκι

Δεντρολίβανο, θυμάρι, μαντζουράνα, μάραθος, σκόρδο, ρίγανη.

Λαχανικά

Άνηθος, αρτεμισία (τραχούρι ή εστραγκόν), βασιλικός, μαϊντανός, μαντζουράνα, μέντα.

Μοσχάρι

Γαρίφαλο, δάφνη, δεντρολίβανο, θρούμπι, κανέλα, κύμινο, μαντζουράνα, σκόρδο.

Πουλερικά

Δεντρολίβανο, θρούμπι, ρίγανη, σκόρδο, φασκόμηλο.

Σούπες

Αρτεμισία, δάφνη, δεντρολίβανο, θρούμπι, μαϊντανός.

Τυριά

Ανηθος, βασιλικός, κάρυ, μαϊντανός, μάραθος.

Φρούτα

Γαρίφαλο, γλυκάνισο, κανέλα, μέντα, πιπερόριζα (τζίντζερ).

Χοιρινό

Θρούμπι, θυμάρι, κύμινο, πιπέρι, πιπερόριζα, σκόρδο, φασκόμηλο.

Ψάρια

Άνηθος, αρτεμισία, θυμάρι, μαϊντανός, μάραθος, σκόρδο.

Ψωμί

Γλυκάνισο, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαντζουράνα, μαχλέπι, ρίγανη, σκόρδο.


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 116

Update: Μάιος 2016.