Υλικά
- 2 φιλέτα μπακαλιάρο παστό ξαλμυρισμένο
- 3/4 φλιτζανιού λάδι
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- 1 δαφνόφυλλο
- 300 γρ. δαμάσκηνα
- 700 γρ. πατάτες χοντροκομμένες
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ σε μεγάλο τηγάνι με το λάδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κανέλα, τη δάφνη και τις πατάτες και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι πατάτες. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τον μπακαλιάρο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.