Ένας «Κήπος» γεμάτος δημιουργικές μεσογειακές γεύσεις είναι «κρυμμένος» στο τέλος της Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή. Ένας Κήπος έτοιμος να υποδεχτεί τους λάτρεις του καλού φαγητού, αλλά και αυτούς που αναζητούν κάτι πιο ιδιαίτερο στις γεύσεις τους.
Φρέσκες αγνές πρώτες ύλες, βιολογικά προϊόντα από το νησί της Άνδρου, κρέατα από επιλεγμένες ελληνικές φάρμες, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, αλλά και ευφάνταστοι συνδυασμοί δημιουργούν ένα μενού που απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως.
Ο σεφ Νίκος Κουτρουμπάνος, μετά από χρόνια εμπειρίας σε εστιατόρια, όπως το Πρυτανείο και το Καράβι του Sofitel και με συνεργασίες που ξεχωρίζουν, όπως αυτές με τον Σωτήρη Παξιμαδά, τον Χριστόφορο Πέσκια και τον Ανδρέα Λαγό, εκφράζει απόλυτα τη φιλοσοφία του χώρου: Προσεγμένες γεύσεις δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας σε προσιτές τιμές, όπως ακριβώς δηλαδή προστάζει η εποχή.
Οι χώροι του Κήπου διακρίνονται για τη μοντέρνα μίνιμαλ αισθητική τους, την άνεση και την διακριτική πολυτέλεια, στοιχεία που αναδεικνύονται στο έπακρο από τους φωτισμούς που έχει επιμεληθεί προσωπικά και με ξεχωριστή έμπνευση η Ελευθερία Ντεκώ.
Στο εσωτερικό του ο χώρος αναπτύσσεται σε τρεις αίθουσες, ενώ όλα τα τραπέζια περιβάλλονται από έργα τέχνης, όπως οι κυρίαρχες «Πεταλούδες» του Γιώργου Κυπρή, αλλά και πίνακες ζωγραφικής ιδιαίτερης αισθητικής προερχόμενοι από ιδιωτική συλλογή γνωστού συλλέκτη. Στην κεντρική αίθουσα τις εντυπώσεις κλέβει το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι με τον ιδιαίτερο φωτισμό του, αλλά και οι αναπαυτικές πολυθρόνες στις ευφάνταστες αποχρώσεις τους. Ιδιαίτερη είναι και η αίθουσα των live, η διακόσμηση της οποίας παραπέμπει σε θεατρική σκηνή, ενώ η τρίτη αίθουσα είναι πιο γήινη, καθώς έχει θέα στο μοναδικό κήπο των Μυρωδικών.
Στον εξωτερικό, δύο επιπέδων, κήπο αυτό που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις είναι μία τεράστια φιστικιά (ο επονομαζόμενος γεροφίστικος) που «αγκαλιάζει» την μεγάλη μπροστινή αυλή, ενώ στο πίσω μέρος του χώρου υπάρχει ο κήπος των μυρωδικών, ένα μικρό περιβόλι όπου έχουν φυτευτεί κάθε λογής βότανα και μυρωδικά που καταλήγουν στο πιάτο μας.
Το μενού καλύπτει μία ευρεία γκάμα γεύσεων που ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Στα ορεκτικά μπορεί να βρει κανείς από χειροποίητα τραγανά ρολάκια φέτας σε φύλλο κρούστας με μέλι και σουσάμι έως σολωμό ελαφριά καπνισμένο από τον ίδιο τον σεφ, αλλά και ψύχα καραβίδας με βαλεριάνα, καρδιές από σέλερυ και σάλτσα ταρτάρ.
Στις σαλάτες must είναι η μεσογειακή με το ιδιαίτερο βολάκι Άνδρου να κλέβει τις εντυπώσεις, αλλά και η πιο «ψαγμένη» με αβοκάντο, καρδιές φινόκιο, πεκορίνο αρωματισμένο με τρούφα και dressing λεμονιού με Limoncello.
Η pasta είναι φρέσκια και χειροποίητη. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε το μοναδικό ριζότο σε μελάνι σουπιάς, ενώ οι πιο… κλασικοί στις γεύσεις τους έχουν την ευκαιρία να γευθούν μία παραδοσιακή carbonara –με αυγό και όχι κρέμα γάλακτος- με καπνιστή πανσέτα.
Στα κυρίως πιάτα αξέχαστο θα σας μείνει το μοναδικό osso buco του σεφ με καπνιστό πουρέ καρότου, το αλανιάρικο κοκοράκι με ταλιατέλες, μελιτζάνα και δενδρολίβανο, αλλά και το επιβλητικό αρνίσιο κότσι φρικασέ με σταμναγκάθι και άγρια χόρτα. Αν δεν έχετε διάθεση για κρεατικό, το ολόφρεσκο λαβράκι σωτέ με μπρόκολο, μαύρο ρύζι και σάλτσα από αρωματικά βότανα θα σας συναρπάσει.
Και για γλυκό επίλογο από τα χέρια του σεφ; Η Tiramisu με ελαφριά κρέμα μασκαρπόνε, αρωματισμένη με καφέ espresso και αμαρέτο είναι το ιδανικό επιδόρπιο για όλους, ενώ οι λάτρεις της σοκολάτας μπορούν να δοκιμάσουν μία γλυκιά σοκολατένια λάβα συνοδευόμενη με βανίλια Μαγαδασκάρης!
ΤIPS:
-
Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε για την σούπα ημέρας. Παρασκευάζεται από βιολογικά προϊόντα και σίγουρα θα τη λατρέψετε!
-
Η κάβα του Κήπου αποτελείται από έναν αντιπροσωπευτικό κατάλογο ελληνικού αμπελώνα, καθώς και από στοχευμένες επιλογές του διεθνή αμπελώνα.
-
Kάθε Παρασκευή και Σάββατο στον Κήπο η μουσική γίνεται… live!
ΙΝFO:
-
Kήπος- Μεσογειακή Δημιουργική Κουζίνα - http://kipos.net.gr/
-
Αγίου Ιωάννου 100- Αγία Παρασκευή
-
Ωράριο: 13.00- 1.00