Το «σοκολατένιο όνειρο» της Μαρίας Μαρία Εκμετσίογλου

25.01.2016

Υλικά (για 6 - 8 άτομα)

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 5 αβγά, ½ ποτήρι ζάχαρη
  • ελάχιστο αλάτι
  • λίγο λιγότερο από ½ φλιτζανάκι του καφέ αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 110 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

  • 3 ποτήρια γάλα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας νισεστέ
  • 1 κουτ. γλυκού βούτυρο

Για την καραμέλα

  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας νερό

Για τη σος

  • 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάτε τη ζάχαρη με τους κρόκους. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Αναμειγνύετε το μείγμα των κρόκων με ξύλινη κουτάλα στη σοκολάτα και προσθέτετε τη μαρέγκα. Ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε. Τοποθετείτε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 180 οC για 20 λεπτά.

Ζεσταίνετε ανακατεύοντας συνέχεια το γάλα, τη ζάχαρη και τον νισεστέ μέχρι να σχηματιστεί ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε το βούτυρο. Για να φτιάξετε την καραμέλα, ψήνετε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να σκουρύνει. Ρίχνετε την καραμέλα στην κρέμα και ανακατεύετε. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι, απλώνετε πάνω του την κρέμα καραμέλας. Για τη σος λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος στην κουβερτούρα και ανακατεύετε. Περιχύνετε με της σος το γλύκισμα και σερβίρετε.