Έτσι στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, Εκπαιδευτήρια Πλάτων και στα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Μαρασλείου την Τετάρτη 14, Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Οκτωβρίου αντίστοιχα και φέρουν τον τίτλο «Ψάρια μεγαλωμένα με Φροντίδα», η τσιπούρα και το λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας είχαν την τιμητική τους.
Πιο συγκεκριμένα, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να δουν και να απολαύσουν από τον καλύτερο του είδος, τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου την παρασκευή εύκολων και προσιτών συνταγών με βάση την τσιπούρα και το λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας και να πάρουν σημαντικά ερεθίσματα, ώστε να τα εντάξουν στο καθημερινό τους διαιτολόγιο.
Η εμπειρία έγινε ακόμη πιο πλούσια, με την παρουσία της διατροφολόγου Άντας Νησιανάκη που ανέλυσε στους μικρούς μαθητές με απλό και κατανοητό τρόπο, πόσο σημαντικό είναι να βάλουμε στη διατροφή μας τα ευρύαλα είδη, αφού πρόκειται για ψάρια που ουσιαστικά μεγαλώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον με άριστες συνθήκες παραγωγής και ανάπτυξης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εκπαιδευτική και ενημερωτική αυτή δράση χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007- 2013.