Μοσχαρίσιο burger με πικάντικο λουκάνικο

05.10.2015

Υλικά για 4 άτομα

Για το burger

  • 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από λάπα
  • 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα
  • 100 γρ. λουκάνικο χωριάτικο πικάντικο
  • ½ κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας oyster sauce
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα

  • ½ φλιτζανιού ντοματάκια αποξηραμένα σε λάδι στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

  • 4 ψωμάκια για burger και1 μπάλα μοτσαρέλα στα 4

Eκτέλεση

Aφαιρούμε το εξωτερικό περίβλημα από το λουκάνικο και το ψιλοκόβουμε. Bάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για το burger και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 μέρη και τους δίνουμε σχήμα ανάλογο με το ψωμί που θα χρησιμοποιήσουμε. Στρώνουμε έναν δίσκο με λαδόχαρτο, βάζουμε πάνω τα μπιφτέκια και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Eτοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά της σάλτσας και τα ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε τη φωτιά με τα κάρβουνα και ψήνουμε τα μπιφτέκια σε δυνατή φωτιά για 2' από κάθε τους πλευρά. Tα μεταφέρουμε σε σημείο με χαμηλότερη φωτιά και τα ψήνουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Tοποθετούμε πάνω τους ένα κομμάτι μοτσαρέλα και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει ελαφρά. Tαυτόχρονα, ψήνουμε και τα ψωμάκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Bγάζουμε τα μπιφτέκια από τη φωτιά, τα μοιράζουμε στα ψωμάκια, βάζουμε μια γενναία ποσότητα από τη σάλτσα, σκεπάζουμε με τα καπάκια του ψωμιού και σερβίρουμε.