Υλικά για 4 άτομα
- 200 γρ. κουβερτούρα
- ½ κιλό σαβαγιάρ
- 1 κονσέρβα σαντιγί φυτική
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 2 κουτ. σούπας κακάο,
- 2 σφηνάκια κονιάκ
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
Eκτέλεση
Αναμειγνύουμε σε μπολ το γάλα με το ένα σφηνάκι κονιάκ και βουτάμε ελάχιστα τα σαβαγιάρ. Στρώνουμε τα σαβαγιάρ σε στρογγυλή πιατέλα. Χτυπάμε με μίξερ χειρός τη φυτική σαντιγί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να φουσκώσει.
Διαλύουμε το κακάο στο υπόλοιπο κονιάκ και το ρίχνουμε μέσα στην κρέμα χτυπώντας τη με το μίξερ μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενές. Στο μεταξύ, έχουμε λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρι. Απλώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ λιγότερη από τη μισή ποσότητα κρέμας και περιχύνουμε με λίγη από τη λιωμένη κουβερτούρα. Τοποθετούμε άλλη μία στρώση σαβαγιάρ. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα όλη την επιφάνεια των μπισκότων και τα πλαϊνά της τούρτας. Βάζουμε την κουβερτούρα σε κορνέ και γαρνίρουμε την επιφάνεια της τούρτας. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες μέχρι να τη σερβίρουμε.
Tip
Μπορούμε να διακοσμήσουμε την τούρτα με φράουλες κομμένες στα δύο ή με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
Συνταγές από το Cook Book