Ισπανικό ρύζι με γαρίδες

31.08.2015

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 πιπεριά πράσινη σε μακρόστενα φετάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε μακρόστενα φετάκια
  • 80 γρ. λουκάνικο σε λεπτές φέτες
  • 4 κουτ. σούπας λάδι
  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Ρίχνουμε σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το λουκάνικο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και 1/2 λίτρο ζεστό νερό. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 12 λεπτά. Βάζουμε και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1-2 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε αμέσως.