Υλικά για 4 άτομα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 πιπεριά πράσινη σε μακρόστενα φετάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη σε μακρόστενα φετάκια
- 80 γρ. λουκάνικο σε λεπτές φέτες
- 4 κουτ. σούπας λάδι
- 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Ρίχνουμε σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το λουκάνικο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και 1/2 λίτρο ζεστό νερό. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 12 λεπτά. Βάζουμε και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1-2 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε αμέσως.