Υλικά για 6 άτομα
— 500 γρ. κολοκύθα σε χοντρές φέτες
—500 γρ. πατάτες
— 1 σελινόριζα κομμένη στα 6
—3 παντζάρια
—1 φινόκιο κομμένο στη μέση
—6 σκελίδες σκόρδο
—1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
—1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα του)
— 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου
—2 δαφνόφυλλα, 1 κουτ. σούπας θυμάρι
—φύλλα βασιλικού φρέσκου, αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Βάζουμε τα λαχανικά σε πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο σε χοντρά φετάκια, τα μυρωδικά, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας πού και πού και ελέγχοντας τα υγρά. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.