Τυρόπιτα της στιγμής

24.05.2015

Υλικά για 4 κομμάτια

  • 200 γρ. φέτα τριμμένη ή κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 4 αραβικές πιτούλες μεσαίου μεγέθους
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • πιπέρι

Eκτέλεση
Ρίχνουμε σε τηγάνι τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τη μία αραβική πίτα για 1 λεπτό περίπου. Βάζουμε το 1/4 της φέτας και λίγο δυόσμο στη μισή επιφάνεια της πίτας, διπλώνουμε με την άλλη μισή ώστε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο και αφήνουμε για 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά στο τηγάνι να λιώσει το τυρί. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες πίτες.

Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε στις πιτούλες τη φέτα με κατίκι. Mη βάλετε όμως πολύ δυόσμο, γιατί θα πικρίσει.