Υλικά για 1 ταψί
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 500 γρ. μαργαρίνη
- 500 γρ. γλυκό του κουταλιού
Για το σιρόπι
- 500 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
- 1 ξυλαράκι κανέλα + 10 γαρίφαλα
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Eκτέλεση
Στραγγίζουμε τα γλυκά του κουταλιού της αρεσκείας μας και τα ψιλοκόβουμε. Αλείφουμε με λιωμένη μαργαρίνη τα φύλλα ένα ένα και τα διπλώνουμε στη μέση. Σε κάθε φύλλου τοποθετούμε μία βελόνα πλεξίματος και σκορπίζουμε κατά μήκος λίγο από το μείγμα των γλυκών. Τραβάμε και αφαιρούμε τη βελόνα για να δώσουμε στο σαραγλί την κυματιστή, σουρωμένη όψη. Αραδιάζουμε το ένα σαραγλί δίπλα στο άλλο στο ταψί χωρίς κενά μέχρι να γεμίσει όλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για μία ώρα.
Tip: Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά. Ξεφουρνίζουμε το γλυκό και το περιχύνουμε με το σιρόπι όσο είναι ζεστό.
Επιμέλεια: Ηλίας Φουντούλης