Υλικά για 8 άτομα
Προετοιμασία 45 λεπτά
Mαγείρεμα 45 λεπτά
Υλικά
-500 γρ. αλεύρι άσπρο
-500 γρ. αλεύρι ολικής
-1½ φλιτζάνι ελιές (χωρίς το κουκούτσι)
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 φακελάκι μαγιά
-2 κουτ. γλυκού ρίγανη
-1 πρέζα δεντρολίβανο
-λίγο αλάτι
Eκτέλεση
Ρίχνουμε τη μαγιά σε πλαστική λεκάνη. Προσθέτουμε τα δύο είδη αλεύρου, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και ρίχνουμε σιγά σιγά μισό λίτρο χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να κολλάει η ζύμη ελαφρώς στα δάχτυλα. Πλάθουμε μία μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει. Μόλις διπλασιαστεί, ξαναπλάθουμε προσθέτοντας τις ελιές και τη ρίγανη. Στρώνουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψάκι σε μια λεπτή στρώση. Χαράζουμε την επιφάνεια του ψωμιού «μπακλαβαδωτά», το αλείφουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο και σκεπάζουμε. Το αφήνουμε να φουσκώσει και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 160°C σε ζεστό φούρνο.