Καπκέικς σοκολάτα-μπανάνα

07.07.2014

Υλικά για 12-14 cupcakes
Για τα cupcakes
2 μικρά αυγά
1 μεσαία πολύ ώριμη μπανάνα
120 γρ. ζεστό νερό
60 γρ. ζεστό γάλα
60 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι
35 γρ. κακάο
1 κοφτό κ.γ. baking powder
1 κοφτό κ.γ. σοδα
1 πρέζα αλάτι
άρωμα βανίλιας

Για το chocolate frosting
25 γρ. κουβερτούρα μαύρη
25 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
50 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε με ένα πιρούνι την μπανάνα μέχρι να γίνει πουρές.
  • Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα, το νερό και το ελαιόλαδο και χτυπάμε με το σύρμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το κακάο, το bakin, τη σόδα, το αλάτι και την βανίλια.
  • Προσθέτουμε τα στερεά στα υγρά και χτυπάμε καλά με το σύρμα.
  • Αδειάζουμε σε καραμελόχαρτα για cupcakes σε ειδικό ταψάκι, μέχρι τα 3/4.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  • Για το frosting λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί τις σοκολάτες μαζί με το βούτυρο.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ή μεταφέρουμε σε άλλο μπολ (του μίξερ).
  • Χτυπάμε στο μίξερ προσθέτοντας την ζαχαρη άχνη σαν βροχή. Ίσως δεν πάρει όλη την ποσότητα γι'αυτό προσοχή! Όταν δούμε πως έχουμε την επιθυμητή σφιχτή υφή για να μπορέσουμε να διακοσμήσουμε με κορνέ, σταματάμε.

Τη συνταγή μας έδωσε η Ελένη Εντζερίδου από τo foodblog γευσις