Υλικά για 45-50 κομμάτια
250 γρ. βρώμη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. ελαιόλαδο
280 γρ. μέλι
2 κουταλάκια bakin powder
μισό κ. γ. κανέλα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα 150 γρ. βρώμης ώσπου να γίνουν σκόνη, σαν αλεύρι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το μέλι ώσπου αυτό να λίωσει, είτε σε κατσαρολάκι , είτε στα μικροκύματα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης, τις ολόκληρες νιφάδες βρώμης, το αλεύρι, το bakin powder και την κανέλα.
- Προσθέτουμε σε αυτό το μίγμα με το λάδι και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθούν.
- Πλάθουμε μπαλάκια και τα πιέζουμε για να γίνουν πλακέ ή με κουπ πατ φτιάχνουμε σχέδια.
- Τα βάζουμε σε λαδόκολλα σε ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Τη συνταγή μας έδωσε η Ελένη Εντζερίδου από το blog γευσις