Τραγανά μπισκότα με μέλι βρώμη και κανέλα

06.06.2014


Υλικά για 45-50 κομμάτια

250 γρ. βρώμη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. ελαιόλαδο
280 γρ. μέλι
2 κουταλάκια bakin powder
μισό κ. γ. κανέλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μπλέντερ τα 150 γρ. βρώμης ώσπου να γίνουν σκόνη, σαν αλεύρι.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το μέλι ώσπου αυτό να λίωσει, είτε σε κατσαρολάκι , είτε στα μικροκύματα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης, τις ολόκληρες νιφάδες βρώμης, το αλεύρι, το bakin powder και την κανέλα.
  • Προσθέτουμε σε αυτό το μίγμα με το λάδι και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθούν.
  • Πλάθουμε μπαλάκια και τα πιέζουμε για να γίνουν πλακέ ή με κουπ πατ φτιάχνουμε σχέδια.
  • Τα βάζουμε σε λαδόκολλα σε ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Τη συνταγή μας έδωσε η Ελένη Εντζερίδου από το blog γευσις