Καπκέικς μόκα

09.05.2014

Υλικά για 20-25 cupcakes

Για το κέικ

3 αυγά

400 γρ. ζάχαρη

300 γρ. αλεύρι

2 βανίλιες

300 γρ. φρέσκο γάλα με λίγα λιπαρά

2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού bakin powder

150 γρ. βούτυρο ανάλατο

1 πρέζα αλάτι

Για το mocha frosting

140 γρ. σοκολάτα μαύρη

140 γρ. σοκολάτα γάλακτος

150 γρ. βούτυρο μαλακό

400 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κουταλάκια καφές στιγμής

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το κέικ

  • Χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα τα αυγά για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να κιτρινίσουν.

  • Σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο κ λείο μίγμα. Προσθέτουμε και την βανίλια.

  • Ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι με το bakin σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο μέχρι αυτό να λιώσει.

  • Ενσωματώνουμε στο μίγμα μας σταδιακά μέχρι να ενσωματωθεί.

  • Βουτυρώνουμε τις θήκες του ταψιού για cupcakes ή σε καραμελόχαρτα, γεμίζουμε με το μίγμα μέχρι τα 3/4 της θήκης.

  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Πρέπει να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα όταν την βυθίζουμε στο κέντρο.

Συνεχίζουμε με το frosting

  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με τις σοκολάτες, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

  • Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον καφέ που έχουμε διαλύσει καλά προηγουμένως σε ελάχιστο νερό.

  • Χτυπάμε στο μίξερ προσθέτοντας σταδιακά την άχνη μέχρι να επιτύχουμε ένα σφιχτό μίγμα με λεία υφή.

  • Με κορνέ διακοσμούμε τα cupcakes και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τρούφα μαύρης σοκολάτας.

Τη συνταγή μας έδωσε η Ελένη Εντζερίδου από το foodblog γευσις