Υλικά για 20-25 cupcakes
Για το κέικ
3 αυγά
400 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι
2 βανίλιες
300 γρ. φρέσκο γάλα με λίγα λιπαρά
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού bakin powder
150 γρ. βούτυρο ανάλατο
1 πρέζα αλάτι
Για το mocha frosting
140 γρ. σοκολάτα μαύρη
140 γρ. σοκολάτα γάλακτος
150 γρ. βούτυρο μαλακό
400 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια καφές στιγμής
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το κέικ
-
Χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα τα αυγά για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να κιτρινίσουν.
-
Σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο κ λείο μίγμα. Προσθέτουμε και την βανίλια.
-
Ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι με το bakin σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.
-
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο μέχρι αυτό να λιώσει.
-
Ενσωματώνουμε στο μίγμα μας σταδιακά μέχρι να ενσωματωθεί.
-
Βουτυρώνουμε τις θήκες του ταψιού για cupcakes ή σε καραμελόχαρτα, γεμίζουμε με το μίγμα μέχρι τα 3/4 της θήκης.
-
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Πρέπει να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα όταν την βυθίζουμε στο κέντρο.
Συνεχίζουμε με το frosting
-
Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με τις σοκολάτες, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
-
Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον καφέ που έχουμε διαλύσει καλά προηγουμένως σε ελάχιστο νερό.
-
Χτυπάμε στο μίξερ προσθέτοντας σταδιακά την άχνη μέχρι να επιτύχουμε ένα σφιχτό μίγμα με λεία υφή.
-
Με κορνέ διακοσμούμε τα cupcakes και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τρούφα μαύρης σοκολάτας.
Τη συνταγή μας έδωσε η Ελένη Εντζερίδου από το foodblog γευσις