Υλικά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. καστανή ζάχαρη
120 γρ. λευκή ζάχαρη
150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
2 1/2 κ.γ. bakin powder
4 αυγά
1 βανίλια
λίγο λικέρ (αν υπάρχει ροζολί)
1/4 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε στο μίξερ την λευκή ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το bakin, την βανίλια και το αλάτι.
- Ρίχνουμε τα στερεά σιγά σιγά στο μίγμα χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα. Κάπου ενδιάμεσα προσθέτουμε το λικέρ και τα αμύγδαλα.
- Αν το μίξερ δεν αντέχει γιατί το μίγμα θα είναι αρκετά σφιχτό, μπορείτε να συνεχίζετε με κουτάλι ή με τα χέρια σας που έχετε προηγουμένως αλευρώσει. Το μίγμα θα είναι αρκετά κολλώδες και ίσως σας παιδέψει λίγο. Φτάνει απλά να ενσωματωθεί.
- Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε αλεύρι.
- Ρίχνουμε το μίγμα σαν κορμό και αφού αλευρώσουμε τα χέρια μας το στρώνουμε μακρόστενα και φτιάχνουμε ένα ορθογώνιο σαν πίτα περίπου 8 x 23 εκατοστά και πάχος 1 εκατοστό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο χωρίς να τον σβήσουμε, αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει.
- Κόβουμε σε φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι και στρώνουμε σε καθαρή λαδόκολλα, από την μία κομμένη μεριά.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά, γυρνάμε από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 15 μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τη συνταγή μας έδωσε η blogger Ελένη Εντζερίδου, από το blog γευσις