Κρεμμυδόπιτα νηστίσιμη

14.04.2014

Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά

Υλικά

-2 φύλλα σφολιάτας ή 4 φύλλα χωριάτικα χοντρά
-1 κιλό κρεμμύδια σε ροδέλες
-2 πράσα μεγάλα σε ροδέλες
-2 μάτσα κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένo
-1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένo
-αλάτι, πιπέρι
-ελαιόλαδο για το άλειμμα

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο όλα τα κρεμμύδια και τα πράσα. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και μπόλικο πιπέρι. Στρώνουμε σε ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδο το 1 φύλλο σφολιάτας ή τα 2 χωριάτικα φύλλα, απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο 1 φύλλο σφολιάτας ή τα άλλα 2 χωριάτικα. Αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδίσει.