Υλικά
500 γρ. φρέσκες ταλιατέλες
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4-5 ντοματίνια
2 ώριμες τομάτες τριμένες (χυμός)
200 γρ. συμπυκνωμένο πελτέ ντομάτας
40 γρ. λευκό ξηρό κρασί
ρίγανη
λίγα φυλλαράκια βασιλικό
λίγα φυλλαράκια δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
* Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και τα καίμε σε ελαιόλαδο.
* Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε το σκόρδο.
* Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά.
* Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε για άλλο 1 λεπτό.
* Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 5 λεπτά.
* Προσθέτουμε τα ντοματίνια ψιλοκομένα και τις τριμένες ντομάτες καθώς και την ρίγανη.
* Σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά να φύγουν τα πολλά υγρά και να δέσει η σάλτσα.
* Προσθέτουμε τον πελτέ και λίγο νερό αν χρειαστεί, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
* Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομένο τον δυόσμο και τον βασιλικό.
Tips: Μπορούμε να ανακατέψουμε από πριν τα ζυμαρικά με την σάλτσα και να σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα ή φέτα.