Κέικ αμυγδάλου

18.09.2013
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 90 λεπτά
Υλικά
Αμύγδαλα 1 φλυτζάνι τσαγιού (αλεσμένα με το φλούδι τους)
Αλεύρι 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού
Baking powder 1 κουταλάκι γλυκού
Αυγά 5
Βιτάμ 1 φλυτζάνι τσαγιού
Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού
Κονιάκ 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι στην μύτη από ένα κουταλάκι
Οδηγίες
Χτυπάμε το βούτυρο καλά μέχρι να ασπρίσει και ρίχνουμε την ζάχαρη σιγά σιγά. Ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα μας. Ανακατεύουμε ελαφρώς. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και το προσθέτουμε στο μείγμα μας. Αφού έχουμε αλέσει τα αμύγδαλα τα ρίχνουμε κι αυτά στο μείγμα μας. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στον φούρνο για μιάμιση ώρα.
Τη συνταγή βρήκαμε στο σάιτ μαγειρικής chefoulis.gr