Τραγανές κοτομπουκιές

01.07.2013

Yλικά

  • 600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • λάδι για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 3 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • ½ κουτ. σούπας ζάχαρη
  • μερικά φυλλαράκια ρίγανη φρέσκια

Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Αναμειγνύουμε καλά τη μαγιονέζα με το γιαούρτι και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης. Διατηρούμε τη σάλτσα σκεπασμένη σε μπολ στο ψυγείο. Αλατοπιπερώνουμε τις κοτομπουκιές, τις περνάμε από το αλεύρι, έπειτα από το αβγό, την παρμεζάνα, ξανά από το αβγό και τέλος από τη φρυγανιά. Τις αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο να σφίξουν και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε για 7 λεπτά σε καυτό λάδι. Συνοδεύουμε τις κοτομπουκιές με τη σάλτσα, και μπαστουνάκια αγγουριού και καρότου.

Tip: Αν θεωρούμε ότι η παρμεζάνα είναι αλμυρή, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με μια γλυκιά γραβιέρα.