Υλικά
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα ρετσίνα
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ.)
- 4 κούπες αλεύρι
- ½ ποτήρι ζάχαρη
- 4 μεγάλα μήλα
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για τη γέμιση
- Λίγη κανέλα
- Αχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε μια ζύμη με τα πρώτα 6 υλικά. Την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μία πετσέτα.
Τρίβουμε τα μήλα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Τα στραγγίζουμε καλά και κρατάμε το ζουμί τους. Τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Απλώνουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο, περίπου μισό εκατοστό. Βάζουμε γέμιση λίγο πιο μέσα από την άκρη του φύλλου και τη σκεπάζουμε με το ζυμαράκι που έχουμε αφήσει να περισσεύει. Με ένα ποτήρι κόβουμε τα μπουρεκάκια μας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα μπουρεκάκια δεν φουσκώνουν πάρα πολύ.
Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Με το ζουμί, που κρατάμε από τα μήλα, μπορούμε να αλείψουμε τα μπουρεκάκια μας στη διάρκεια του ψησίματος.
Βγάζουμε από τον φούρνο και, αφού κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Συμβουλή: Για να τα διατηρήσετε χωρίς να νοτίσουν, αφήστε τα αραδιασμένα, ξεσκέπαστα σε πιατέλα.
Τις συνταγή εντοπίσαμε στο μπλογκ της Μαργαρίτας Λαφαζανίδου και της Αλεξάνδρας Αμοιρίδου, που μπορείτε να δείτε εδώ.