Χρόνος προετοιμασίας: 25Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45Λεπτά
Υλικά:
Ψωμί του τόστ - 6 φέτες χωρίς την κόρα
Γάλα - 2 φλυτζάνια φρέσκο
Γάλα εβαπορέ - 180 γρ
Κακάο - 2 κουταλιές σούπας
Αυγά - 2
Βανίλια - 1 κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη - 2 κουταλιές σούπας
Άχνη ζάχαρη - για στολισμό
Για την σος σοκολάτας
Κουβερτούρα - 60 γρ
Κακάο - 1 κουταλιά της σούπας
Βούτυρο - 1/4 φλυτζανιού
Ζάχαρη - 2 κουταλιές σούπας
Γάλα - 2/3 φλυτζανιού φρέσκο
Corn flour - 1 κουταλάκι του γλυκού
Οδηγίες:
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί, στρώνουμε τις φέτες ψωμιού, ζεσταίνουμε το φρέσκο και το εβαπορέ γάλα μαζί με το κακάο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν χλιαρά. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, την βανίλια, την ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο χλιαρό μείγμα, τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τις φέτες ψωμιού. Το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στην συνέχεια αφαιρούμε την μεμβράνη και ψήνουμε την πουτίγκα στους 180 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά μέχρι να στέκεται. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Ετοιμάζουμε την σος σοκολάτας βάζοντας σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα σε κομματάκια, το κακάο, το βούτυρο, την ζάχαρη, το γάλα και το corn flour, ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ετοιμάσουμε μια λεία σάλτσα. Σερβίρουμε ως εξής : μοιράζουμε την πουτίγκα στα πιάτα, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και περιχύνουμε με την χλιαρή σος σοκολάτας.
Τη συνταγή βρήκαμε στο site μαγειρικής chefoulis.gr