Υλικά:
* Μήλα κόκκινα ή φιρίκια - 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χονδροκομμένα
* Καρότα - 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χονδροκομμένα
* Καλαμποκέλαιο - 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
* Πορτοκάλι - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μόνο τον χυμό του
* Σταφίδες - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
* Κανέλα - 1 κουταλάκι του γλυκού
* Κονιάκ - 5 κουταλιές της σούπας
* Πορτοκάλι - 1/2 κουταλάκι του γλυκού μόνο το ξύσμα του
* Αλάτι - μια πρέζα
* Ζάχαρη - 1 φλυτζάνι του τσαγιού
* Αλεύρι - 4 φλυτζάνια του τσαγιού για όλες τις χρήσεις
* Σόδα μαγειρικής - 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
* Baking powder - 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
* Άχνη ζάχαρη - λίγο για το πασπάλισμα
Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, στην συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα, τα καρότα, τις σταφίδες, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το αλάτι, το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού (αν θέλουμε και καρύδι), τα ανακατεύουμε όλα μαζί και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, την σόδα και το baking powder. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Αφού κρυώσει το κέικ πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Τη συνταγή βρήκαμε στο site μαγειρικής chefoulis.gr