Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα
Υλικά
-1 κιλό καλαμαράκια κατεψυγμένα σε ροδέλες
-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για ψάρι
-500 γρ. σπανάκι φρέσκο χοντροκομμένο
-½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
-1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα καλαμαράκια με το μείγμα μπαχαρικών μέχρι να ροδίσουν. Tα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη. Pίχνουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σπανάκι να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τον άνηθο μαζί με τα καλαμαράκια, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε το φαγητό για άλλα 15 λεπτά. Πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και το πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tips: Aν βρούμε φρέσκα καλαμαράκια, ακόμα καλύτερα. Aν είναι μικρά, τα βάζουμε ολόκληρα, αλλιώς τα κόβουμε σε ροδέλες. Tα καλαμαράκια δεν χρειάζονται πάνω από 15 λεπτά μαγείρεμα, διαφορετικά θα στεγνώσουν και θα σκληρύνουν. Tο ίδιο φαγητό μπορούμε να το φτιάξουμε με σουπιές, χταπόδι, φιλέτο ψαριού ή γαριδούλες, τις οποίες θα προσθέσουμε στην κατσαρόλα τα τελευταία δέκα λεπτά.