Yλικά
500 γρ. φάβα
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο
1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
1 κουτ. γλυκού κάρι
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
EKTEΛEΣH
Βράζουμε τη φάβα με το κρεμμύδι σε νερό που τη σκεπάζει, μέχρι να χυλώσει καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και αλατίζουμε. Πολτοποιούμε τη φάβα στο μπλέντερ ή με την ειδική ράβδο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα πράσα για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε τη φάβα με τα πράσα από πάνω και προαιρετικά ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.
Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου