Yλικά
2 κονσέρβες ντομάτες ολόκληρες αποφλοιωμένες
1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη
200 γρ. χαλούμι κομμένο σε χοντρούς κύβους
2 πιπεριές πράσινες καυτερές μικρές κομμένες σε ροδέλες
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
1/2 κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
αλάτι
EKTEΛEΣH
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το κύμινο, το κόλιαντρο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα. Βάζουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για 4 λεπτά. Ρίχνουμε όλες τις ντομάτες, τη ζάχαρη και τον ζωμό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα. Προσθέτουμε το χαλούμι, αλατίζουμε αν χρειάζεται και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ