Μανιτάρια με κριθαράκι, κόκκινες πιπεριές και δεντρολίβανο

06.09.2013

Yλικά

250 γρ. κριθαράκι ψιλό

250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο χοντροκομμένα

2 πιπεριές Φλωρίνης χοντροκομμένες

400 γρ. ντομάτα τριμμένη

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το δεντρολίβανο. Τα γυρνάμε με κουτάλα για 2-3 λεπτά να τσιγαριστούν και προσθέτουμε το κριθαράκι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μαϊντανό. Αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για 20 έως 25 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του. Αλατίζουμε, προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου