Τι έχουμε:
- 2 φλιτζ. αλεύρι
- 2 φλιτζ. γάλα
- 1 φλιτζ. μαργαρίνη
- 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- 4 αβγά
- 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι αλάτι
- πιπέρι
Για γαρνίρισμα:
- μπέικον
- αβγά
- κλωναράκια μαϊντανού
Τι κάνουμε:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το αναδευτήρι, προσθέτουμε το γάλα, την παρμεζάνα, το αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα και ανακατεύουμε καλά έως ότου γίνουν πηχτός χυλός.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε μια κουταλιά από τη μαργαρίνη και ρίχνουμε τόσο χυλό, ώστε να φτάσει στη μέση του τοιχώματος του τηγανιού.
Κουνάμε το τηγάνι, για να απλωθεί το μείγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του και αφήνουμε για 2-3 λεπτά ώστε να φουσκώσει ο χυλός και να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά του. Στη συνέχεια με μια σπάτουλα γυρίζουμε το πανκέικ από την άλλη πλευρά και το τηγανίζουμε για άλλα 2 λεπτά, ώστε να πάρει χρώμα ομοιόμορφα.
Μόλις τηγανιστεί, βάζουμε το πανκέικ σε πιάτο και συνεχίζουμε τη διαδικασία με τον υπόλοιπο χυλό, φροντίζοντας κάθε φορά να λιώνουμε μια κουταλιά από τη μαργαρίνη.
Βάζουμε τα πανκέικς το ένα επάνω στο άλλο και τα σερβίρουμε με όσα αβγά και μπέικον, τηγανητά, θέλουμε, γαρνίροντας με κλωναράκια μαϊντανού.
Συμβουλή
Καλό θα είναι κάθε φορά που θα ανανεώνουμε τη μαργαρίνη στο τηγάνι, να το σκουπίζουμε πρώτα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
το κατάλληλο συνοδευτικό Παγωμένη μπίρα RED ALE.