Κράκερ με δεντρολίβανο

11.11.2013

Yλικά

1½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

300 γρ. βούτυρο αγελάδος

6 αβγά ελαφρώς χτυπημένα

1 κρόκο αβγού αραιωμένο με νερό για το άλειμμα

1 φλιτζάνι νερό (περίπου)

δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο

αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ. Ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και το τρίβουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει σαν φρυγανιά τριμμένη. Προσθέτουμε τα αβγά και το νερό (τόσο ώστε να γίνει η ζύμη ομογενής και λεία) και ζυμώνουμε. Ανοίγουμε με πλάστη λεπτά μακρόστενα φύλλα διαστάσεων 5x30 εκατοστών και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφουμε τα φύλλα με τον κρόκο και τα πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο. Τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, για 10 λεπτά περίπου.

Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ