Ρολό με λουκάνικο

23.08.2013

Yλικά

400 γρ. κιμά από λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης

1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

1 αβγό + 1 κρόκο αβγού αραιωμένο με νερό για το άλειμμα

1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο

2 κουτ. σούπας κέτσαπ

2 φύλλα σφολιάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανακατεύουμε σε λεκάνη τον κιμά, την πιπεριά, το αβγό, το μπούκοβο και το κέτσαπ ώσπου να γίνουν ομογενές μείγμα. Απλώνουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας στον πάγκο, γεμίζουμε με το μείγμα και κλείνουμε σε ρολό. Τα τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδο και τα αλείφουμε με τον κρόκο. Χαράζουμε ελαφρώς την επιφάνειά τους διαγωνίως (να μην φανεί η γέμιση). Τα ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε με συνοδεία κέτσαπ.

Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ