Yλικά
1½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
4 αβγά
1½ φλιτζάνι φέτα σκληρή σε μικρούς κύβους
1/2 φλιτζάνι ελιές μαύρες σε φετάκια
2 πιπεριές τσίλι καυτερές ψιλοκομμένες ή 1 κουτ. σούπας μπούκοβο καυτερό
2 κουτ. σούπας ντομάτα λιαστή ψιλοκομμένη (στραγγισμένη από το ελαιόλαδο)
1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Ανακατεύουμε σε μπολ τις ελιές με τη λιαστή ντομάτα και τη φέτα και τα αλευρώνουμε ελαφρώς με 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι με τη μαγιά. Χτυπάμε σε άλλο μπολ τα αβγά με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ελαιόλαδο και το γάλα. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη φέτα με τις ελιές, την ντομάτα και το τσίλι και ανακατεύουμε ελαφρώς με κουτάλι. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε στη φόρμα μέχρι να γίνει χλιαρό. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.
Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ