Παστίτσιο με πένες, κοτόπουλο και λαχανικά

01.07.2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. πένες
  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 2 κολοκυθάκια μικρά
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • αλάτι, πιπέρι

Για την κρεμα

  • 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αβγά
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε κυβάκια. Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα τον κιμά με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα λαχανικά, τα μπαχαρικά και τον ντοματοπελτέ. Αφήνουμε στη φωτιά για 10 λεπτά ακόμη και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Ετοιμάζουμε την κρέμα: Χτυπάμε το γιαούρτι με τα αβγά, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Ανακατεύουμε τις πένες με τον κιμά και στρώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.